Stare Gry
www.StareGry.pl
Forum poswiecone jest w calosci starym grom komputerowym oraz stronie staregry.pl. Mozna takze dyskutowac o emulacji i starych komputerach.

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Fire and Ice - problem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.StareGry.pl Strona Główna -> Raportowanie bledow
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dzoser
Zombieman
Zombieman

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2004 2:26 pm    Temat postu: Fire and Ice - problem Odpowiedz z cytatem

Mam problem z Fire and Ice jedną z najwyżej ocenionych i najczęściej ściąganych spośród platformówek z tej strony. Po kaźdym etapie pokazuje się klucz z instrukcją by go właściwie poskładać i odwołaniem do instrukcji gry. Po pierwszym etapie można to ominąć ale po drugim nie da rady. Czy ta gra jest nie złamana czy też robię coś nie tak?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc,
Dzoser
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
profit
Spider Mastermind
Spider Mastermind

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2004 7:19 pm    Temat postu: Re: Fire and Ice - problem Odpowiedz z cytatem

Dzoser napisał:
Mam problem z Fire and Ice jedną z najwyżej ocenionych i najczęściej ściąganych spośród platformówek z tej strony. Po kaźdym etapie pokazuje się klucz z instrukcją by go właściwie poskładać i odwołaniem do instrukcji gry. Po pierwszym etapie można to ominąć ale po drugim nie da rady. Czy ta gra jest nie złamana czy też robię coś nie tak?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc,
Dzoser

Postaram sie to sprawdzic w najblizszym czasie..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Dzoser
Zombieman
Zombieman

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2004 8:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z góry dzięki Wink
Powrót do góry
Grz3s
Zombieman
Zombieman

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 2:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sorki że wykopuje ten temat z podziemia... ale mam ten sam problem.
.....

Szukałem po googlach i znalazłem stronke z tymi kluczami...
Wygląda to jak tablica do gry w statki ... wiersze to litery alfabetu...a kolumny cyfry od 0 do 9.... co nam daje 240 kombinacji z kluczami Very Happy

pod koniec mapy.... każe nam otworzyć ksiązke z opisem gry ?? ...i wybrać literke z konkretnego słowa... ( co dam nam odpowiednik literki na naszej planszy) .. do tego dodać cyfre którą akurat podaje i mamy odpowiedni klucz....
cyfre mam ...gorzej z tą literką...
i tak po przejsciu mapy mamy 24 kombinacje na 3 strzaly.... nie mozliwe do trafienia Sad

rozgryzł to ktoś??? bo ja sie już poddaje Very Happy
Powrót do góry
olesio
Heavy Minigunner
Heavy Minigunner

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 4:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest dość późno i w wersji pecetowej ściągnietej z underdogsów nie chciało mi się do
końca przejść aby sprawdzić czy da radę ominąć kody, ale jeżeli z pecetową wersją
są problemy to zagraj w amigową, która jak wnioskuje z readme do instalki na stronie
www.whdload.de jest poprawnie złamana. Spakowaną zipem wersję HD znajdziesz
na: http://www.back2roots.org/Get/Fire%20and%20Ice%2C3/ a skąd ściągnąc system
do jej uruchomienia i jak ją uruchomić o tym napisałem Ci na PW - dlatego przeczytaj.

EDIT: a jak nie chcesz się bawić w ściąganie systemu Amigi i rozpakowywać za dużo
to śćiagnij emulatow WinUAE (polecam wersję 1.0, działą ok nawet na wolniejszych
komputerach) ze strony www.winuae.net i zainstaluj go, a a następnie ściągnij sobie
poniższy plik po czym wypakuj jego zawartość do folderu WinUAE, uruchom emulator i
załaduj konfigurację fire_and_ice.uae w zakładce "Configurations" i naciśnij na "Start":
Kod:

http://rapidshare.com/files/92892522/fire_and_ice_hd.rar

Grz3s
Zombieman
Zombieman

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 10:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Olesio dziekuje....

Dodam że wersja na amige wyglada o niebo lepiej niż piecowa Wink....

Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.StareGry.pl Strona Główna -> Raportowanie bledow Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: